Snelle Pad Thai met knapperige vega reepjes, veel groenten en pinda’s

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Recept pad thai met tempeh | Maaltijdboxen

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram noedels
  • 2 stuks rode paprika
  • 600 gram spitskool (zie tip)
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks lente-ui
  • 400 gram vega reepjes
  • 2 stuks eieren
  • 2 el shiso (kruiden)
  • 2 stuks roodlof (optioneel)

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool (zie tip) in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de knoflook en rode peper kort. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur ca. 6 minuten.
  4. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Bak de vega reepjes in een koekenpan met olie bruin en knapperig
  6. Meng de sojasaus en honing in een bakje. Voeg een klein (!) scheutje hiervan bij de vega reepjes en laat dit wat karamelliseren (zonder te laten verbranden). Breng op smaak met peper uit de molen.
  7. Kluts de eieren en voeg bij de groenten. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de helft (!) van de lente-ui toe en de rest van de saus toe, samen met de noedels. Meng goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een scheutje sojasaus (of vissaus als je niet strikt vegetarisch bent).
  8. Hak de shiso grof, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering. Nog niet moe van het snijden? Snij de roodlof in ringen en wok nog even mee
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui, limoensap naar smaak en de knapperige vega reepjes. Garneer met wat shisoblaadjes.
  10. * Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerste een deel. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met een paprika, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder :)
  11. Eventueel overgebleven spitskool en peen zijn een goede basis voor een coleslaw.