Snelle Pad Thai met tempeh, veel groenten en pinda’s

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Recept pad thai met tempeh | Maaltijdboxen

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram eier noedels
  • 2 stuks puntpaprika
  • 600 gram spitskool
  • 200 gram peen
  • 400 gram tempeh
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 stuks eieren
  • 2 el shiso
  • 2 stuks roodlof (optioneel)

In Huis

  • 1 stuks rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • naar smaak vissaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool** in dunne reepjes. Schil en snij de peen** in luciferformaat.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de knoflook en rode peper kort. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur ca. 6 minuten.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Verkruimel de tempeh met je vingers boven de pan zodra de olie warm is. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus bij en laat de tempeh in ca. 5 minuten warm en bruin worden. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe mocht dit nodig zijn.
  5. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  6. Kluts de eieren en voeg bij de groenten. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de helft (!) van de lente-ui toe en de rest van de saus toe, samen met de noedels. Meng goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een scheutje sojasaus (of vissaus als je niet strikt vegetarisch bent).
  7. Hak de shiso grof, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering. Nog niet moe van het snijden? Snij de roodlof in ringen en wok nog even mee
  8. Serveer de Pad Thai met de tempeh, fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui en limoensap naar smaak. Garneer met wat shisoblaadjes.
  9. * Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Bij grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Overgebleven (gekookte) noedels zijn ook lekker in een omeletje met een paprika, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder. ** Eventueel overgebleven spitskool en peen zijn een goede basis voor een coleslaw.