Skip to main content

Snelle rendang met rijst en atjar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Runderreepjes
  • 300 g Witte rijst
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 200 g Winterpeen
  • 1 el Gember + Rode peper
  • 400 g Spitskool
  • 1 zakje(s) Rendang Boemboe

In Huis

  • 2 el Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 el Honing
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in koud water en kook gaar volgens instructie op de verpakking.
  2. Schil de komkommer en snij ze in dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf. Schil de wortel en rasp deze. Rasp ook een ½ el gember.
  3. Snij een klein teentje knoflook heel fijn of m.b.v. een knoflookpers. Voeg 2 el olie, 3 el citroensap, ½ el honing (of een beetje suiker), ½ el geraspte gember, peper en zout toe aan wortel en komkommer. (NB als je sesamolie hebt, doen dan 1 el gewone olie en 1 el sesamolie).
  4. Zet de atjar weg zodat het zacht kan worden allemaal. Het is het lekkerst als je dit echt een half uur laat staan en af en toe doorroert.
  5. Neem nu circa 400 gram van de spitskool en snij deze in dunne reepjes.
  6. Negeer instructie op de verpakking van de boemboe want wij doen snelle rendang!
  7. Zet de boemboe op in een pannetje met een klein scheutje water en warm langzaam op.
  8. Zet een wok met 2 el (zonnebloem)olie en maak de olie goed heet. Doe de spitskool erbij en wok deze tot er bruine randjes komen. Maak op smaak met peper en zout, haal uit de pan en houdt warm.
  9. Als de atjar lang genoeg heeft gestaan begin je met het vlees.
  10. Veeg hiervoor de spitskool-pan af met keukenpapier en voeg weer 2 el olie toe. Maak de olie flink heet en bak de biefstuk reepjes, zo nodig in 2 of 3 fases, snel mooi bruin. Zet het vuur uit en dek niet af, want het vlees mag niet doorgaren.
  11. Doe op het laatst de warme boemboe bij de biefstuk en serveer direct met de rijst, de atjar en spitskool.