Skip to main content

Snelle spaghetti met tomaat, rucola en superverse ricotta

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Rode tomaten
  • 6 el Kappertjes
  • 400 g Spaghetti
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • zakje(s) Rucola
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 bakje(s) Ricotta
  • 4 el Basilicum

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 el Olijfolie extra vierge voor dressing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de knoflook in dunne plakjes en hak de tomaten grof. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes in de olie. Zorg dat hij niet gaat kleuren! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit met behulp van een schuimspaan. Voeg de olie bij de tomaten samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak en laat 20-30 minuten marineren.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti straks.
  3. 3. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamico-azijn, mosterd, peper en zout. Was de veldsla en rucola, snij de venkel in hele kleine stukjes en meng met de dressing.
  4. 4. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng met de gemarineerde tomaten, de ricotta en de basilicum. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct met de groene salade.
  5. <br>Let op: Je hebt meerdere keren venkel en rucola nodig deze week.