Skip to main content

Snelle spaghetti met tomaat, superverse ricotta en een salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 rode tomaten
  • 6 el kappertjes
  • 400 gram spaghetti
  • 0.5 krop eikenbladsla
  • 1 venkel
  • 250 gram ricotta
  • 1 bosje basilicum

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de knoflook in dunne plakjes en hak de tomaten grof. Verwarm de olie (om te bakken) op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes in de olie. Zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit met behulp van een schuimspaan. Voeg de olie bij de tomaten samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak en laat 20-30 minuten marineren.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout. Was de sla, snij de venkel in hele kleine stukjes en meng samen met de dressing.
  4. Giet de pasta af en meng met de gemarineerde tomaten, de ricotta en de basilicum. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct met de groene salade.