Skip to main content

Snelle stroganoff met aardappelwedges en gesmoorde prei

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 400 g Varkensreepjes
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 stuk(s) Prei
  • 100 ml Volle yoghurt

In Huis

  • 300 ml Water
  • 1 blokje(s) Bouillon
  • om te bakken Plantaardige olie
  • 2 klont(en) Boter
  • 2 el Bloem
  • 1 teen Knoflook
  • 2 tl Dijonmosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en snij in wedges. Doe in een ovenschaal met flink wat olie, peper en zout. Hussel om en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  2. 2. Zet 300 ml water met 1 blokje (runder)bouillon (bij 4p, voor 2p doe je de helft) op het vuur.
  3. 3. Snij de bleekselderij in stukjes. Halveer de paprika in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Snipper de sjalot.
  4. 4. Verhit wat olie in een braadpan met dikke bodem. Dep het vlees droog en bak op hoog vuur, in 2 of 3 porties, in 2 à 3 minuten bruin en gaar. Leg op een bord, bestrooi met peper en zout en dek af.
  5. 5. Smelt een klont boter in dezelfde pan en bak de sjalot op hoog vuur aan totdat deze kleurt. Voeg de paprika en bleekselderij toe en schep een paar minuten om. Snij intussen de champignons in kwarten en bak een paar minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat. Voeg bloem toe en schep nog een minuut goed om.
  6. 6. Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes op laag vuur 10 minuutjes pruttelen en inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Snij intussen de prei in ringen en was grondig. Fruit de prei in een klontje boter in een koekenpan een paar minuten zonder te laten bruinen. Knijp een teen knoflook erbij, roer om en laat in 10 minuten zachtjes met deksel gaar smoren.
  8. 8. Draai het vuur van de stroganoff uit, roer de volle yoghurt en de mosterd (naar smaak, circa 2 tl) erdoor en als laatste de varkensreepjes met vocht. Roer goed door zodat de warmte overslaat op het vlees. Serveer de stroganoff met de aardappelwedges en de gestoofde prei.
  9. NB. heb je niet zoveel tijd? Laat de prei dan achterwege en maak er een andere dag lekker soep van!