Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle witte bataat-aardappelpuree met pulled oesterzwam, boleet en hazelnotencrunch

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Snelle witte bataat-aardappelpuree met pulled oesterzwam, boleet en hazelnotencrunch | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram witte bataat
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks sjalot
  • 300 gram oesterzwam
  • 4 stuks boleten
  • 100 gram waterkers
  • 60 gram hazelnotencrunch
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 2 teentjes knolfook (voor puree)
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook (voor paddenstoelen)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en aardappels en snij in gelijke stukken. Haal de knoflook uit de schil. Zet op in een laagje koud water met wat zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Snij de sjalot fijn. Verwarm olie in een grote afdekbare koekenpan of wok en fruit de sjalot zachtjes.
  3. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Snij de boleten in smalle reepjes. Voeg bij de sjalot en bak 3 minuten op hoog vuur.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, sojasaus, balsamico, een mespuntje chilivlokjes en peper bij de paddenstoelen. Laat 10-12 minuten afgedekt stoven op laag vuur.
  5. Giet de bataat, aardappelen en knoflook af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot een smeuïge puree met kookvocht en een flinke klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Zet terug op zacht vuur en roer de waterkers erdoor.
  6. Hak de peterselie en meng door de paddenstoelen.
  7. Serveer de puree met de pulled paddenstoelen en garneer met de hazelnotencrunch.