Snijbietomelet met kaas en aardappelen uit de oven

  • Totale tijd 50 minuten
Kruidenomelet met snijbiet en aardappeltjes | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram snijbiet
  • 6 stuks eieren

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 120 gram kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook of stoom de aardappelen 15 minuten voor. Laat een beetje afkoelen. Verwijder de schil en snij in grote stukken. Doe in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met zout. Schep voorzichtig om. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep halverwege een keer om.
  3. Maak de snijbietomelet. Snij de snijbiet in stukken. Snipper de ui. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan. Bak de ui zachtjes 5 minuten aan in de olie. Voeg de snijbiet toe en bak ca. 15 minuten mee tot deze geslonken is en het vocht uit de snijbiet verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Rasp ondertussen de kaas.
  4. Maak de omelet op het moment dat de aardappelen bijna klaar zijn. Meng de eieren met 3/4 van de kaas. Voeg dan de snijbiet toe en meng goed. Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schenk het ei-snijbietmengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Zorg dat de bovenkant nog nat is.
  5. Haal de aardappelen uit de oven. Bestrooi de omelet met de rest van de kaas en zet de pan boven het midden van de oven. Bak tot de bovenkant mooi bruin is. Serveer in punten met de gebakken aardappelen.