Skip to main content

Snijbietrolletjes gevuld met bloemkoolrijst, gesmoorde kip met komijn en pompoenpitjes

Kip

  • Totale tijd 105 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 1 stuks bloemkool
  • 8 bladeren snijbiet
  • 100 gram waterkers
  • 250 gram rode cherrytomaten
  • 100 gram Twentse bunkerkaas

In Huis

  • 0.50 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl kardemon
  • 1 stuks citroen
  • 250 ml kookroom
  • 80 gram pompoenpitten
  • 2 el balsamico-azijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui en knoflook grof. Hak deze fijn (met een hakmolen) samen met de komijn, kardemon, peper en zout.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak heel kort het specerijenmengsel. Voeg de kippendijen toe. Bak om en om totdat ze goudbruin zijn. Voeg een scheut water toe, totdat de kip onderstaat. Knijp de helft van de citroen uit en voeg dit toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel erop. Voeg de room toe en laat zonder deksel nog 30 minuten zachtjes smoren terwijl je soms roert. (De saus mag een beetje indikken).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Snij de grote nerven uit de snijbietbladeren. Giet kokend water over de bladeren en laat 1 minuut staan. Giet af en dep droog.
  5. Rasp de bloemkool met een grove rasp. Rooster de pompoenpitten in een droge pan en hak ze grof.
  6. Schep de kip uit de saus en snij in stukjes. Bewaar de saus.
  7. Verwarm olijfolie in een brede koekenpan en bak op hoog vuur de bloemkool 3-5 minuten. Haal van het vuur en meng met de pompoenpitten, kipfilet en maak op smaak met peper en zout.
  8. Vul de snijbietbladeren met het bloemkoolmengsel en vouw deze dicht. Leg de rolletjes in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten.
  9. Zet de tomaatjes gemengd met de balsamico-azijn bij de rolletjes in de oven voor 10 minuten. Maak een salade van de waterkers en de tomaatjes.
  10. Snij de overgebleven citroen in stukken en grill deze kort in een grillpan.
  11. Serveer de overgebleven saus bij de rolletjes en leg de gegrilde citroen erbij. Rasp de kaas (indien gewenst) over het gerecht.
  12. Maak dit gerecht vegetarisch door de kip te vervangen door peenreepjes. Bereid deze op dezelfde manier als de kip, alleen in de helft van de bereidingstijd. (2 X 15 minuten)