Skip to main content

Snijbietrolletjes gevuld met bloemkoolrijst met salade van waterkers en cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 stuks rode ui
  • 1 stuks bloemkool
  • 8 bladeren snijbiet
  • 100 gram waterkers
  • 250 gram rode cherrytomaten
  • 100 gram Twentse bunkerkaas

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl kardemon
  • 1 stuks citroen
  • 150 ml kookroom
  • 80 gram pompoenpitten
  • 2 el balsamico-azijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui en knoflook grof. Hak deze fijn (met een hakmolen) samen met de komijn, kardemon, peper en zout.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak heel kort het specerijenmengsel, voeg een scheut water toe, knijp de helft van de citroen uit, voeg de room toe en laat het mengsel pruttelen totdat het een beetje is ingedikt.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Snij de grote nerven uit de snijbietbladeren. Giet kokend water over de bladeren en laat 1 minuut staan. Giet af en dep droog.
  5. Rasp de bloemkool met een grove rasp. Rooster de pompoenpitten in een droge pan en hak ze grof.
  6. Verwarm olijfolie in een brede koekenpan en bak op hoog vuur de bloemkool 3-5 minuten. Haal van het vuur meng met de pompoenpitten en maak op smaak met peper en zout.
  7. Vul de snijbietbladeren met het bloemkoolmengsel en vouw deze dicht. Leg de rolletjes in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten.
  8. Zet de tomaatjes gemengd met de balsamico-azijn bij de rolletjes in de oven voor 10 minuten. Maak een salade van de waterkers en de tomaatjes.
  9. Snij de overgebleven citroen in stukken en grill deze kort in een grillpan.
  10. Serveer de saus bij de rolletjes en leg de gegrilde citroen erbij. Rasp de kaas (indien gewenst) over het gerecht.