Skip to main content

Snijbonen met basilicum, ricotta en geroosterde pecannoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g snijbonen
  • 20 g parmezaanse kaas

In Huis

  • 25 g pecannoten, geroosterd
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 takje(s) basilicum
  • 50 g ricotta
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 175˚ C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en spreid er de pecannoten over uit. Laat ongeveer 12 minuten roosteren in het midden van de oven.
  2. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Verwijder het steeltje van de snijbonen. Snijd ze in grote stukken. Blancheer de snijbonen tot net aan gaar in een grote pan kokend water met wat zout. Laat goed uitlekken. Leg in een schaal.
  4. Bestrooi met zout en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Schud door elkaar. Bestrooi met de pecannoten en basilicum en schud nog een keer om.
  5. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en wat peper. Verdeel met een lepel over de bonenschotel.
  6. <br>Tip: Dit gerecht goed met een eenvoudige salade van rijst met tomaten. Voor receptuur zie het volgende recept.