Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snijbonen pesto

Vegetarisch

Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 300 gran snijbonen
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram dille

In Huis

  • 75 gram zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (mag uit fles)
  • zout en peper
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de snijbonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort met koud water zodat de kleur mooi groen blijft.
  2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin kleuren. Laat even afkoelen.
  3. Doe de snijbonen, zonnebloempitten, peterselie, dille en knoflook in een keukenmachine. Voeg de geraspte kaas toe en maal grof.
  4. Giet de olijfolie en het citroensap erbij terwijl de machine draait, totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.