Skip to main content

Soba-noedels met paksoi, sojasaus en lente-ui

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) lente-ui

In Huis

  • 300 g soba noedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 el olie
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el limoensap
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel met lauw water en laat uitlekken.
  2. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten en snij vervolgens in fijne reepjes. Snij de rode ui in halve ringen en snij de paksoi in grote stukken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en het pepertje 5 minuten totdat de ui zacht is. Voeg de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg op het laatst de sojasaus, mirin, rijstazijn en limoensap toe en roer door.
  4. Snij de lente-ui in halve ringetjes.
  5. Meng de noedels met de paksoi. Verdeel over vier kommetjes en bestrooi met sesamzaad en de lente-ui.
  6. Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
  7. <br>Tip: verrijk het gerecht verder met bijvoorbeeld gebakken paddestoelen, omeletreepjes of gebakken tofu. Of voor niet- vegetariërs met een stukje gebakken of gestoomde zalm.