Skip to main content

Socca met gebakken uien, kool en yoghurtdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Ui
  • 100 ml Geitenyoghurt
  • 200 g Spitskool
  • 200 g Kikkererwtenmeel
  • naar smaak Korianderblad
  • naar smaak Verse peterselie

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Witte wijnazijn
  • 450 ml Water
  • 2 el Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de sjalotten en uien in ringen. Snijd de kool in dunne reepjes. Pers de knoflook. Meng de yoghurt met 1 teentje knoflook en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien goudgeel. Voeg 2 teentjes knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kool toe en schep om. Laat zachtjes 20 minuten bakken.
  3. Voeg aan het eind van de baktijd de azijn toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Beleg de ovenplaat met bakpapier. Verwarm de oven op 170 °C. Maak de socca. Doe kikkererwten meel in een kom en meng met het water en de olijfolie. Klop met een mixer tot het beslag helemaal glad is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem een kleine koekenpan van ca. 14 cm doorsnede. Kwast in met wat olie. Verhit tot zeer het. Schenk een laagje van het beslag (ca. 0,5 cm) in de koekenpan en bak op middelhoog vuur enkele minuten tot er luchtbellen ontstaan. Maak de zijkanten van de pannenkoek om en keer voorzichtig om. Bak twee minuten en leg dan de pannenkoek in de oven op de bakplaat. Bak zo meerdere pannenkoekjes.
  6. Verdeel de uien en kool over de pannenkoekjes. Zet nog 5 minuten in de oven.
  7. Strooi er wat koriander en peterselie over en serveer met de yoghurtsaus.