Skip to main content

Soep met rapen

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 300 g Meiraap
  • 1 mespunt Saffraan

In Huis

  • Olie
  • 1000 ml Groentebouillon
  • 1 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 mespunt Gemberpoeder
  • 1 snufje(s) Kaneel
  • 1 snufje(s) Suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui fijn. Schil de rapen en snij in brunoise (kleine dobbelsteentjes). Stoof de ui eerst kort aan in wat olie en voeg dan de rapen toe. Laat even stoven en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 25 minuten garen op een zacht vuur.
  2. 2. Vijzel intussen een kruidnagel fijn. Kruid de soep met het gemberpoeder (of een stukje verse gember, geraspt of in dunne plakes), een snufje kaneel, een snufje suiker, een mespuntje saffraan, de kruidnagel en peper en zout. Laat even doorkoken en serveer.