Skip to main content

Soep van bleekselderij met blauwe geitenkaas

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Aardappelen kruimig
  • 200 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 30 g Boter
  • 1 liter Groente- of kippenbouillon
  • 3 el Creme fraiche
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in stukjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. 2. Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, knoflook, selderij en aardappel zachtjes 10 minuten aan. Schenk de bouillon er bij en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep in de blender.
  3. 3. Doe de gepureerde soep terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor. Warm weer door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. 4. Serveer in kommen en kruimel er wat kaas over.
  5. Serveer met een stuk (geroosterd) brood.
  6. <br>Tip: Je kunt ook het brood beleggen met de kaas en kort onder de grill leggen en dan bij de soep serveren.