Skip to main content

Soep van verse wortelgroenten, kruiden olie en een Doruvael tosti

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 400 g Zoete aardappel
  • 400 g Winterpeen
  • 200 g Knolselderij
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 10 takje(s) Peterselie
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 1 tl Rozemarijn
  • 8 stuk(s) Boterham
  • 8 plakje(s) Doruvael kaas

In Huis

  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper twee sjalotten. Schil de groenten en snij in gelijke blokjes (de winterpeen, knolselderij en aardappels). Snij de lente-ui in ringetjes.
  2. 2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalotten zachtjes aan totdat deze zacht en glazig beginnen te worden. Ze mogen niet bruin worden.
  3. 3. Voeg de blokjes groenten toe en schep om. Doe het deksel op de pan en laat enkele minuten zachtjes op het kleinste vuur 5 minuten stoven.
  4. 4. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 40 minuten zachtjes koken of totdat de groenten helemaal gaar zijn.
  5. 5. Maak in de tussentijd de kruidenolie. Doe de rest van de olijfolie in een keukenmachine of blender en voeg de peterselie, tijm, rozemarijn en lente-ui toe. Knijp de knoflook erboven uit. Maal samen tot een fijne kruidenolie.
  6. 6. Doe de soep in de blender of pureer helemaal fijn met de staafmixer of keukenmachine.
  7. 7. Schenk terug in de pan en hou warm.
  8. 8. Maak 4 tosties door de boterhammen te beleggen met de Doruvael. Besmeer de buitenkanten met wat boter. Bak om en om bruin in een koekenpan.
  9. 9. Schenk de soep in kommen en lepel er wat van de kruidenolie over. Serveer met de tosties.
  10. <br>Tip: serveer gekaramelliseerde uien op de tosti.