Skip to main content

Soepje van ijsbergsla

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.50 rode ui
  • 0.50 krop ijsbergsla
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl yoghurt

In Huis

  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 500 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 0.50 tl kerriepoeder
  • 50 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klont boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  3. Snij de ijsbergsla in reepjes. Voeg toe en laat 5 min. zachtjes smoren. Roer de bloem en de kerrie erdoor en voeg al roerend de melk toe. Laat het geheel nog 5 min zachtjes garen, roer af en toe.
  4. Voeg de bouillon toe, pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met een drupje yoghurt en de gehakte peterselie.