Skip to main content

Soepje van Romaine sla met peterselie

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.50 stuks ui
  • 0.50 krop Romaine sla
  • 2 tl peterselie

In Huis

  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 500 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 0.50 tl kerriepoeder
  • 50 ml melk
  • yoghurt of creme fraiche (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klont boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  3. Snij de Romaine sla in reepjes. Voeg toe en laat 5 min. zachtjes smoren. Roer de bloem en de kerrie erdoor en voeg al roerend de melk toe. Laat het geheel nog 5 min zachtjes garen, roer af en toe.
  4. Voeg de bouillon toe, pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep eventueel met wat drupjes yoghurt of creme fraiche en de gehakte peterselie.