Skip to main content

Soto ayam met kippendij en paksoi

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 zakje Soto ayam boemboe
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 2 stronken paksoi
  • 3 lente-uien
  • 1 zakje taugé

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen en een pan met klein laagje water voor de paksoi.
  2. Verhit olie in een wok, voeg de Soto ayam boemboe toe en bak 2 minuten aan. Voeg de kip toe en schroei dicht. Voeg het kokende water en de kippenbouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in ca 15 min. Kook de eieren hard. Dit kan samen in een pan indien gewenst.
  4. Snij de paksoi in stukjes van ca 2 cm en kook 2 minuten. Giet af. Snij de lente-uitjes fijn.
  5. Pel de eieren en snij doormidden.
  6. Zet voor elke persoon een kommetje klaar en verdeel de eitjes, bosui, taugé, paksoi en aardappel over de kommetjes.
  7. Schep de bouillon met de kip er ruim over.