Skip to main content

Soto ayam met tempeh en paksoi

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Tempeh
  • 1 zakje(s) Soto Ayam boemboe
  • 500 g Aardappelen
  • 1 zakje(s) Tauge
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 3 stengel(s) Lente-ui

In Huis

  • om te bakken Plantaardige olie
  • 1000 ml Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen.
  2. Snij de tempeh in blokjes of reepjes, niet al te groot. Bestrooi met peper en zout en bak in een aparte pan met veel olie rondom mooi bruin en knapperig. Hou apart.
  3. Kook de eieren hard.Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar.
  4. Verhit olie in een wok of soeppan met dikke bodem en voeg de Bartje Boemboe Soto Ayam toe. Bak de boemboe 2 minuten.
  5. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Snij de paksoi en blancheer 2 minuten in kokend water.
  7. Snij de bosuitjes fijn. Pel de eieren en snij ze doormidden.
  8. D oe dan in elke kom een half eitje, bosui, taugé, paksoi en wat aardappel.
  9. Schep de bouillon er ruim over. Serveer met de knapperige stukjes tempeh.
  10. Tip! Lekker met gebakken uitjes!