Skip to main content

Soto tempeh met paksoi en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram tempeh
  • 1 zakje Soto ayam boemboe
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 2 stronken paksoi
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 zakje tauge

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen en een pan met klein laagje water voor de paksoi.
  2. Snij de tempeh in blokjes, niet al te groot. Bestrooi met peper en zout en bak in een aparte pan met veel olie rondom mooi bruin en knapperig. Hou apart.
  3. Verhit olie in een wok of soeppan met dikke bodem en voeg de Soto ayam boemboe toe en bak 2 minuten.
  4. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook de eieren hard. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar.
  6. Snij de paksoi en kook 2 minuten. Snij de lente-uitjes fijn. Pel de eieren en snij doormidden.
  7. Zet voor elke persoon een kommetje klaar en verdeel de eitjes, bosui, taugé, paksoi en aardappel over de kommetjes.
  8. Schep de bouillon er ruim over. Serveer met de knapperige stukjes tempeh.
  9. Er staat soto (soep) ayam (kip) op de verpakking omdat deze boemboe voor kippensoep bedoeld is. De boemboe is vegetarisch en ook heerlijk voor soep zonder kip!