Skip to main content

Soupe au pistou met boerenkaas en tapenadebol

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 stuk tapenadebol
  • 30 gram basilicum
  • 100 gram boerderijkaas (pikant)
  • 1 blikje witte bonen

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1.50 liter kokend water
  • 3 stuks bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij in maantjes. Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en bleekselderij zachtjes een paar minuten totdat de ui glazig is.
  2. Zet de waterkoker aan voor de snelheid en verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schoon de boontjes: verwijder alleen de steeltjes en snij in stukjes van 3 cm. Snij de tomaten in stukken.
  4. Voeg de boontjes bij de ui en voeg de tomaten toe. Voeg het kokende water samen met de bouillonblokjes toe. Kook circa 8-10 minuten totdat de boontjes beetgaar zijn.
  5. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Voeg de laatste 4 minuten bij de soep.
  6. Bak de tapenadebollen in 10 minuutjes af.
  7. Maak de pistou. Pureer de basilicum (blaadjes en steeltjes) samen met een klein teentje knoflook (bij 4 personen) en de olijfolie extra vierge fijn (met een staafmixer). Zet op tafel.
  8. Rasp de kaas of laat iedereen dat aan tafel doen.
  9. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg bij de soep en warm nog even door.
  10. Serveer de soep met de pistou, de geraspte kaas en de gesneden plakjes tapenadebol.