Skip to main content

Soupe au pistou met griesmeel-broodpizzas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 800 g Tomaten
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 blikje(s) Witte bonen
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Marokkaans brood
  • 100 g Geraspte kaas

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Gedroogde oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in mooie kleine stukjes.
  2. Fruit de ui even glazig in een soeppan, voeg nu de venkel toe en laat even sudderen.
  3. Ga dan de tomaten in stukjes snijden. Bewaar 2 of 3 tomaten voor de broodpizzas. Voeg de tomaten toe aan de venkel en ga dan de courgette snijden. Snij hem in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
  4. Voeg bij de tomaten en venkel. Roer nog even goed rond op hoog vuur en voeg dan 1 liter water toe samen met de bouillonblokjes.
  5. Breng aan de kook en laat de groenten zachtjes met deksel gaar pruttelen in circa 5-8 minuten. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg deze op het laatst toe en laat even mee warmen.
  6. Hak in een keukenmachine of met een staafmixer met bakje eronder de basilicum fijn met een klein teentje knoflook. Meng dan olijfolie erdoor tot de gewenst dikte. Maak op smaak met peper en zout en doe in een bakje om bij de soep te serveren (dit heet pistou).
  7. Snij de overbleven tomaat in plakjes en de sjalot in dunne halve ringetjes. Snij het ronde brood overlangs helemaal open en beleg beide helften met de tomaten, de sjalotjes, wat oregano en besprenkel met olijfolie en geraspte kaas.
  8. Schuif gedurende 5-10 minuten in de oven, eventueel ook met grill stand erbij.
  9. Hou het in de gaten, als de kaas gesmolten is, is het klaar.
  10. Serveer de soep met de broodpizzas en laat iedereen naar smaak een schep pistou door de soep mengen.
  11. <br>Tip: overgebleven pistou is ook lekker op de pizzas!