Skip to main content

Soupe au pistou met pecorino en olijfciabatta

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 kilo Tomaten
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 200 g Wortel
  • 50 g Pecorino
  • 400 g Spitskool
  • 2 stuk(s) Olijven ciabatta
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 1 tl Rozemarijn

In Huis

  • 2 liter Kokend water
  • 3 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de wortel en snij in blokjes. Snij de bleekselderij in maantjes. Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij zachtjes een paar minuten totdat de ui glazig is.
  2. Zet de waterkoker aan voor de snelheid en verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij in repen. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Snij de tomaten in stukken. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
  4. Voeg courgette, spitskool en rozemarijn bij de ui en peen en roer even een minuutje om zodat de spitskool wat slinkt en voeg dan de tomaten toe. Roer nog een keer om en voeg dan het kokende water toe samen met de bouillonblokjes. Kook circa 10-15 minuten totdat de spitskool min of meer gaar is.
  5. Bak de ciabatta in 10 minuutjes af.
  6. Maak intussen de pistou. Mix de basilicum samen met een klein teentje knoflook en de olijfolie extra vierge fijn (met een staafmixer). Zet op tafel.
  7. Rasp de pecorino of laat iedereen dat aan tafel doen.
  8. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg bij de soep en warm nog even door.
  9. Serveer de soep met de pistou, de pecorino en de olijfciabatta.