Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Soupe au pistou met tuinbonen en schelpjespasta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3169 Soupe Au Pistou Met Tuinbonen En Schelpjespasta

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Uien
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 200 g Peen
  • 6 stuk(s) Trostomaten
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 300 g Chinese kool
  • 1000 g Tuinbonen
  • 200 g Volkoren spaghetti
  • 30 g Basilicum

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 liter Kokend water
  • 3 teen Knoflook
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan.
  2. 2. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de peen in kleine stukjes. Fruit in een flinke soeppan de ui, bleekselderij, peen en knoflook zachtjes in wat olie.
  3. 3. Snij intussen de tomaten in stukjes en doe bij de ui, bleekselderij en peen samen met het laurierblad. Laat met de deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je de andere groenten voorbereidt.
  4. 4. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in kwart maantjes. Snij de Chinese kool in kwarten en dan in reepjes. Dop de tuinbonen. Voeg het kokende water met de bouillonblokjes toe aan de pan. Breng weer aan de kook. Voeg als het water goed aan de kook is de schelpjespasta en de tuinbonen erbij. Zet vanaf het moment dat het weer echt kookt een wekker voor 3 minuten. Doe na de drie minuten de courgette en de Chinese kool erbij, dek af zodat het sneller weer kookt en kook nog ca. 4 minuten totdat de pasta gaar is. Maak goed op smaak met peper en zout.
  5. 5. Maak de pistou. Doe alle basilicum incl. steeltjes (mochten er hele houterige dikke steeltjes bij zitten, dan deze niet) in het bakje van de staafmixer, samen met een klein teentje geperste knoflook. Maal fijn. Voeg peper en zout toe en roer er, met een vork of lepel, de olijfolie extra vierge bij. Zo blijft het mooi groen.
  6. 6. Maak de soep goed op smaak met peper en zout en serveer met lekker veel pistou.
  7. <br>Let op: je hebt meerdere keren bleekselderij en Chinese kool nodig deze week.