Southern succotash van mais, adukibonen en sperziebonen met sla, cherrytomaatjes en gemengde rijst

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Southern succotash met mais adukibonen tomaten en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram volkoren rijstmix
  • 400 gram sperziebonen
  • 1.5 stuks ui
  • 2 stuks maiskolven
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 blikjes adukibonen
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks rode peper
  • 4 el krulpeterselie
  • 4 stuks slabladeren

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml water
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • naar smaak vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan 2x zoveel water en breng aan de kook. Voeg zout toe. Kook in 30-35 minuten op laag vuur (evt. met behulp van een vlamverdeler) afgedekt gaar en droog. LET OP, Je kan ook alvast rijst koken voor het andere gerecht!
  2. Zet een pannetje ongezouten water op voor de boontjes. Haal de steeltjes van de boontjes en snij in stukjes van ca. 3 cm. Blancheer 4 minuten en spoel koud af voor behoud van kleur.
  3. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Fruit zachtjes in een wok of hapjespan in een scheutje olie. Voeg zout toe als de ui glazig is en sudder nog ca. 8 minuten zodat de uien zoet worden.
  4. Haal intussen de bladeren van de maiskolven en snij met een groot scherp mes de korrels eraf. Halveer ze eerst als dat makkelijker is.
  5. Hak de knoflook fijn. Voeg mais en knoflook bij de ui en bak nog ca. 6 minuten. Schep af en toe om.
  6. Snij de tomaatjes doormidden. Voeg de sperziebonen en 1/4 van de tomaatjes bij de mais en ui. Voeg ca. 100 ml water toe (bij 2p) en verkruimel een klein stukje bouillonblokje erbij (1/8 bij 2p).
  7. Giet de adukibonen af en voeg toe. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Wat vocht in de pan is wel lekker voor bij de rijst.
  8. Maak de andere 3/4 tomaatjes aan met een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper en zout.
  9. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de rode peper in halve ringetjes, laat de zaadlijsten zitten voor meer pit als je dat lekker vindt. Snij de peterselie fijn.
  10. Breng de succotash op smaak met peper en zout. Roer de rode peper en lente-ui erdoor en warm heel even mee.
  11. Was per persoon een groot blad sla. Dien daarin de succotash op, garneer met de peterselie en serveer de rijst en tomatensla erbij.