Skip to main content

Spaanse spinazie-kikkererwten stoof met amandelen en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren rijst
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 30 g Amandelschaafsel
  • 2 blikje(s) Kikkererwten
  • 400 g Spinazie

In Huis

  • 600 ml Water
  • Olie om te bakken
  • 2 teen Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. In elk bakje specerijen zit: 2 tl komijnpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1/4 tl cayenne peper. Je hebt voor 4p twee bakjes nodig.
  2. 1. Kook de rijst in 25 minuten gaar, per persoon 50 gram rijst en 100 ml water.
  3. 2. Snipper de ui en fruit in de olijfolie tot mooi glazig. Hak de knoflook fijn en voeg die toe als de ui glazig is. Roer een paar keer om en voeg dan de specerijen toe. Blijf roeren want ze kunnen gemakkelijk aanbranden.
  4. 3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg dan de tomatenstukjes toe en eventueel wat zout en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten pruttelen en een beetje indikken. Roer zo nu en dan om.
  5. 4. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  6. 5. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan knapperig. Blijf erbij, dit kan snel aanbranden!
  7. 6. Proef de saus als die wat is ingedikt en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. 7. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en roer ze door de stoof, breng weer aan de kook. Leg dan de spinazie op de stoof en dek af. Laat een paar minuten slinken.
  9. 8. Serveer direct met de rijst en het amandelschaafsel.