Skip to main content

Spaanse tortilla met groene paprika en olijven en frisse coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Witte kool
  • 100 g Wortel
  • 120 ml Karnemelk
  • 400 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 80 g Zwarte olijven
  • 100 g Geraspte kaas

In Huis

  • 100 g Mayonaise
  • 1 el Azijn
  • 1 el Citroensap
  • 30 g Suiker
  • 2 teen Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Paprikapoeder
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Snij een stuk van de witte kool, verwijder het hart en snij in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en rasp deze fijn. Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap (mag uit een flesje) en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool en wortel toe. Was je handen en kneed de kool en wortel een paar minuten totdat deze zacht zijn. Het klinkt een beetje raar maar het wordt er lekker van!
  2. Snipper 1/4 van de ui (bij 4p) en voeg die toe aan de kool, meng goed en zet weg.
  3. Schil de aardappelen en snij in plakjes van een 1/2 cm. Snij de rest van de ui in halve ringen en snij de knoflook fijn. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in reepjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
  5. Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng flink op smaak met paprikapoeder, peper en zout (p.s. bij minder tijd laat je dat splitsen en kluts je alles gewoon door elkaar).
  6. Voeg de knoflook, de ui, de paprika en de olijven toe aan de aardappelen en bak 5 min mee. Schenk de geklopte eieren en dan de geraspte kaas erover. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. garen. Haal de deksel eraf en bak nog 5 min. Check met een prikker op gaarheid.
  7. Serveer de tortilla met de coleslaw.