Skip to main content

Spaghetti bolognese van Kooc met een roodlof-koolrabi-appelslaatje

Kant en klaar van Kooc

  • Totale tijd 10-25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 porties spahetti bolognese (kant en klaar)
  • 2 stuks roodlof
  • 200 gram koolrabi
  • 2 stuks appel
  • 50 gram rucola

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de kant en klare spaghetti volgens bereidingswijze op de verpakking.
  2. Maak er optioneel een slaatje bij: maak in een slakom een dressing van 3 el olijfolie extra vierge, 1 el witte wijn azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Verwijder het hart van 2 roodlofjes en snij in stukjes. Schil 200 gram koolrabi en snij deze en 2 appeltjes in blokjes van 1 cm. Meng door de dressing. Roer er vlak voor serveren 50 gram gemengde sla doorheen.
  3. Je hebt ook een brood erbij gekregen. Geef dit bijvoorbeeld aan de kids, als ze tijdens het koken al trek hebben gekregen. Je kunt het brood 10 minuten afbakken in een voorverwarmde oven (180 graden). Of snij losse plakken en doe in de broodrooster of even onder de grill.