Skip to main content

Spaghetti carbonara met andijvie en spekjes

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g spekblokjes
  • 400 g spaghetti
  • 600 g andijvie
  • 2 stuk(s) eieren
  • 150 g geraspte kaas

In Huis

  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bak de spekjes in een diepe hapjespan tot ze lekker bruin zijn.
  2. Kook de spaghetti gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snij de andijvie in dunne reepjes, was en sla droog.Voeg de andijvie toe aan de spekjes en bak even mee tot het geslonken is.
  4. Meng de eieren in de kom met de helft van de kaas.
  5. Giet de spaghetti af en bewaar in een maatbeker circa 250 ml kookvocht (bij 4p).
  6. Doe de spekjes en andijvie bij de spaghetti, roer goed door (de pan moet niet meer op het vuur staan).
  7. Roer dan snel het eiermengsel samen met ca. 200 ml (bij 4p) kookvocht. Kijk of je het smeuïg genoeg vindt en voeg anders nog wat kookvocht toe.
  8. Maak op smaak met peper en zout en dien direct op met de rest van de geraspte kaas.