Skip to main content

Spaghetti met cherry tomaatjes en een pesto van amandel, ansjovis en peterselie

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 blikje(s) Ansjovis
  • 100 g Amandelen
  • 6 el Fijngehakte peterselie
  • 1 stuk(s) Citroensap
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 bakje(s) Rucola
  • 400 g Spaghetti
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  2. Ga de pesto maken. Hak de peterselie fijn. Gebruik een vijzel of als je die niet hebt een staafmixer met bakje. Vijzel (of pureer) de knoflook samen met de peterselie en de ansjovis tot een soort grove pasta. Vijzel dan ca 2/3 deel van de amandelen er grof bij. Voeg het citroensap en de olijfolie extra vierge toe en roer om. Het hoeft geen gladde saus te worden maar mag een beetje grof blijven.
  3. Snij de cherrytomaatjes doormidden.
  4. Was de rucola.
  5. Kook de spaghetti gaar. Laat uitlekken en meng direct de pesto erdoor, met nog wat olijfolie.
  6. Roer de tomaatjes erdoor en serveer met de rucola en de Parmezaanse kaas, nog wat peterselie en de rest van de amandelen, grof gehakt.
  7. <br>Let op: je hebt elders deze week ook peterselie nodig!