Skip to main content

Spaghetti met chilivlokjes, flespompoen, Hollandse geitenkaas en pecannoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 flespompoen
  • 1 zakje waterkers
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram pecannoten

In Huis

  • 6 teentjes knoflook
  • 4 el citroensap
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl chilivlokjes
  • 400 gram spaghetti
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pompoen doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten dan weer in de lengte doormidden en dan in stukjes van ca. 2 cm.
  3. Vet een ovenschaal een beetje in en doe de pompoen, de chilivlokken (als je niet van pittig houdt doe dan de helft) en de knoflooktenen met schil in de ovenschaal. Bestrooi met wat zout, meng goed en schuif in de oven gedurende 20-25 minuten. Zet een pan water op voor de pasta en kook die 10 minuten voordat de oventijd is verstreken gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
  4. Was de waterkers en zet vast op tafel in een schaaltje. Doe ook de helft van het zakje geitenkaas in een schaaltje voor op tafel. Hak de pecannoten grof.
  5. Check na 25 minuten of de pompoen inderdaad gaar is. Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal, pel ze en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
  6. Meng de knoflook met de citroensap (mag uit een flesje), de olie, de suiker en peper en zout in een kommetje tot een dressing.
  7. Meng de spaghetti met de pompoen, de dressing, de pecannoten en de helft van de geitenkaas goed door elkaar.
  8. Dien op en laat iedereen aan tafel naar smaak waterkers en geitenkaas erdoor mengen.