Skip to main content

Spaghetti met courgette, paprika en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) bolcourgette (zappho)
  • 1 bakje(s) cherrytomaatjes
  • 1 handje(s) Rucola
  • 100 g Geitenkaas

In Huis

  • 400 g Spaghetti
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 takje(s) Verse basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Kook de spaghetti beetgaar in water met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de bolcourgette in dunne plakken en dan in dunne reepjes.
  3. Pel en hak de knoflook.
  4. Halveer de tomaatjes.
  5. Pluk de blaadjes van de basilicum.
  6. Snij de rucola heel grof.
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook zachtjes kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof in circa 5 minuten een beetje zacht. Voeg de courgettesliertjes en verse basilicum toe. Stoof circa 1 minuut mee.
  8. Giet de spaghetti af en schep terug in de pan met een beetje van het kookvocht. Voeg het courgettemengsel en de rucola toe en schep om.
  9. Leg op een schaal en brokkel er wat geitenkaas over.