Spaghetti met gehakt-tomatensaus met aubergine en geraspte kaas

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Spaghetti met gehakt tomatensaus met aubergine en geraspte kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuks aubergine
  • 500 ml passata
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram pittige geraspte kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een grote (afdekbare) hapjespan of wok. Hak de knoflook, bak mee. Voeg, als de ui glazig is, het gehakt, gedroogde tijm en oregano toe (zie tip). Bak het gehakt rul.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes. Bak mee met het gehakt tot de aubergine wat zachter is geworden. Voeg de passata toe. Dek af en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen (hoe langer, hoe lekkerder). Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Voeg een lepel kookvocht bij het gehakt en giet af.
  5. Meng de spaghetti door de saus, verdeel de geraspte kaas erover en serveer.
  6. Je kan ook Italiaanse kruiden gebruiken als je dat in huis hebt.