Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spaghetti met gemarineerde tomaatjes, ricotta en gebakken courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spaghetti met gemarineerde tomaatjes en ricotta | Snel recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 6 el kappertjes
  • 2 stuks courgette
  • 400 gram spaghetti
  • 1.5 bakje ricotta
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 8 el milde olijfolie (voor de tomaatjes)
  • olie om te bakken
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de milde olijfolie op laag vuur in een steelpannetje en fruit de knoflook 2 minuten heel zachtjes - zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter!
  2. Snij de tomaatjes in vieren.
  3. Neem de pan meteen van het vuur als het te hevig gaat bubbelen en laat al ronddraaiend ietsje afkoelen. Roer de tomaatjes door de olie samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak. Laat ca. 20 minuten marineren.
  4. Breng een ruime(!) pan gezouten water aan de kook.
  5. Snij de courgette in blokjes van ca. 2 cm. Bak in een grote koekenpan of wok in wat olie op hoog vuur bruin en gaar. Schud af en toe om. Breng op smaak met zout, peper en een beetje balsamicoazijn.
  6. Kook de spaghetti in ruim kokend water al dente in 8 - 10 minuten, roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht (!).
  7. Meng de ricotta met behulp van wat kookvocht door de warme spaghetti. NB. je hebt 100 gram spaghetti per persoon maar begin bij het mengen met minder als je niet zo’n grote eter bent! Roer daarna de gemarineerde tomaatjes erdoor (zie tip).
  8. Hak de peterselie fijn en garneer, met ook een goede draai zwarte peper. Serveer direct met de gebakken courgette.
  9. Heb je citroen in huis? Meng een beetje rasp door de spaghetti of de courgette of allebei 😊.