Spaghetti met gemarineerde tomaatjes, ricotta en spinazie-komkommersla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spaghetti met gemarineerde tomaatjes ricotta en spinazie komkommersla | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 6 el kappertjes
  • 1 stuks komkommer
  • 150 gram spinazie
  • 400 gram spaghetti
  • 250 gram ricotta

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de knoflook in dunne plakjes – verwijder eventueel groene loofjes als die er zijn! Snij de cherrytomaatjes in vieren.
  2. Verwarm de milde olijfolie op laag vuur in een steelpannetje en fruit de knoflook 2 minuten heel zachtjes - zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter! Neem de pan meteen van het vuur als het te hevig gaat bubbelen en laat al ronddraaiend ietsje afkoelen.
  3. Roer de tomaatjes door de olie samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak. Laat ca. 20 minuten marineren.
  4. Breng een ruime(!) pan gezouten water aan de kook.
  5. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd en voldoende peper en zout. Schil de komkommer en snij in halve maantjes. Meng met de dressing en de spinazie.
  6. Kook de spaghetti in ruim kokend water al dente in ca. 8 minuten, roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht (!).
  7. Meng de ricotta met behulp van wat kookvocht door de warme spaghetti. NB. je hebt 100 gram spaghetti per persoon maar begin bij het mengen met minder als je niet zo’n grote eter bent! Roer daarna de gemarineerde tomaatjes erdoor (zie tip). Bestrooi met zwarte peper en serveer direct met de spinazie salade.
  8. Heb je citroen in huis? Meng een beetje rasp erdoor.