Spaghetti met gemarineerde tomaatjes, superverse Hollandse ricotta en gemengde sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Maaltijdbox recept spaghetti met ricotta en cherrytomaat

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 4 el kappertjes
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks roodlof
  • 75 gram gemengde sla
  • 250 gram verse ricotta

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
  2. Snij de knoflook in dunne plakjes. Snij de cherrytomaatjes in vieren.
  3. Verwarm de milde olijfolie op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes - zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit met behulp van een schuimspaan (bewaar).
  4. Voeg de tomaatjes bij de olie samen met de (uitgelekte) kappertjes en zout en peper naar smaak. Laat 20-30 minuten marineren.
  5. Kook de spaghetti gaar in 9-11 minuten.
  6. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout.
  7. Schil de komkommer en snij in halve maantjes. Halveer de roodlof in de lengte, verwijder het kontje en eventueel het hart en snij in halve ringetjes. Meng met de dressing en de sla.
  8. Verwijder het papiertje van de ricotta en maak wat los met een vork.
  9. Snij indien gewenst een deel van de gebakken knoflook in stukjes.
  10. Giet de pasta af. NB. je hebt 100 gram spaghetti per persoon maar begin met minder want het is vrij veel. Meng de gemarineerde tomaten en ricotta erdoor. Bestrooi met zwarte peper, evt. wat gesneden knoflook en serveer direct met de groene salade.
  11. Heb je nog wat citroen om te raspen? Meng een beetje rasp door de ricotta als je dat lekker vindt.