Skip to main content

Spaghetti met geroosterde groene asperges, tomaat, pijnboompitjes en geitenkaas

  • Totale tijd 40 minuten
Spaghetti met geroosterde Groene Asperges Pijnboompitjes en Parmezaan

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram groene asperges
  • 1 stuks ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas sikkepit
  • 2 handjes minuza

In Huis

  • 4 el olijfolie (besprenkelen)
  • 40 gram pijnboompitjes of zonnebloempitjes
  • 350 gram spaghetti
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water op voor de spaghetti. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Halveer dikkere onderkanten zo nodig nog in de lengte. Snij de ui in dunne ringen. Doe in een mengkom samen met de tomaatjes. Voeg de olie en flink wat peper en zout toe en hussel om zodat alles bedekt is. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Rasp de geitenkaas.
  4. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookvocht. Zet de pan terug op een zacht vuurtje, voeg de olijfolie extra vierge toe samen met de minuza, het citroensap, de helft van de geitenkaas en peper en zout uit de molen. Roer om totdat de minuza net een beetje slinkt, eventueel met behulp van wat van het achtergehouden kookvocht.
  5. Schep spaghetti op de borden en serveer de gegrilde groenten erbij samen met de pijnboompitten en achtergehouden geitenkaas.