Skip to main content

Spaghetti met geroosterde groene asperges, tomaat, pijnboompitjes en Parmezaan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Groene asperges
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 doosje(s) Pruimtomaatjes
  • 40 g Pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g Spinazie
  • 300 g Pasta
  • 2 el Citroensap

In Huis

  • 4 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren sjalot, Parmezaan en citroen nodig deze week.
  2. 1. Zet een grote pan water op voor de spaghetti. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. 2. Snij de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Halveer dikkere onderkanten zo nodig nog in de lengte. Snij de sjalot in dunne ringen. Doe in een mengkom samen met de tomaatjes (pluk de kroontjes eraf als die er nog op zitten). Voeg de olie en flink wat peper en zout toe en hussel om zodat alles bedekt is. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 min. in de oven.
  4. 3. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaan.
  5. 4. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookvocht. Zet de pan terug op een zacht vuurtje, voeg de olijfolie extra vierge toe samen met de spinazie (LET OP, deze is al gewassen!!!), het citroensap, de helft van de Parmezaan en peper en zout uit de molen. Roer om totdat de spinazie net een beetje slinkt, eventueel met behulp van wat van het achtergehouden kookvocht.
  6. 5. Schep spaghetti op de borden en serveer de gegrilde groenten erbij samen met de pijnboompitten en achtergehouden Parmezaan.