Skip to main content

Spaghetti met Italiaanse worst in tomatensaus en een salade

Rund, Kalf

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 4 takjes tijm
  • 4 Italiaanse worsten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 gekleurde tomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 4 el basilicum
  • 80 gram overjarige kaas

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Snij de rode tomaten grof en de courgette in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en ris de tijm.
  3. Snij de Italiaanse worst in plakjes. Braad ze op hoog vuur rondom bruin in een beetje olie in een wok of hapjespan. Haal de worst uit de pan en zet even weg. Fruit de ui in het vet van de worst. Bak als de ui goed glazig is de knoflook even mee en voeg dan een klein scheutje water toe om het aanbaksel van de worst los te krijgen. Voeg de stukken tomaat en de courgette toe samen met de tijm. Laat ca. 15 minuten pruttelen. Voeg de worst bij de tomatensaus en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  4. Was intussen de sla en snij de gekleurde tomaten in stukjes.
  5. Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout en meng met de sla.
  6. Kook de pasta gaar in ca. 2 minuten.
  7. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje suiker. Snij de basilicum fijn en roer op het laatst door de saus. Rasp de kaas.
  8. Serveer met de pasta, kaas en salade.