Skip to main content

Spaghetti met Italiaanse worst in tomatensaus en sla

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 9 stuk(s) Rode tomaten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Italiaanse worsten
  • 4 takje(s) Tijm
  • 400 g Spaghetti
  • zakje(s) Rucola
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 3 stuk(s) Gekleurde tomaten
  • 4 el Basilicum
  • 80 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. 2. Snij de rode tomaten grof. Hak de knoflook fijn. Snipper de ui.
  3. 3. Snij de Italiaanse worsten in plakjes. Braad ze op hoog vuur rondom bruin in een beetje olie in een wok of hapjespan. Haal de worst uit de pan en zet even weg. Fruit de ui in het vet van de worst. Bak als de ui goed glazig is de knoflook even mee en voeg dan een klein scheutje water toe om het aanbaksel van de worst los te krijgen. Voeg de stukken tomaat toe en de takjes tijm. Laat de tomaten in totaal ca. 15 minuten pruttelen. Haal, als de tomaat wat zachter is geworden, de tijmtakjes eruit en zet de staafmixer een paar keer in de tomatensaus. Doe de tijm terug en laat verder inkoken. Voeg na de 15 minuten de worst bij de tomatensaus en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  4. 4. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. 5. Was de rucola en veldsla en snij de gekleurde tomaten in stukjes.
  6. 6. Maak een dressing van olijfolie, balsamico azijn, mosterd, peper en zout en meng met de sla.
  7. 7. Maak de tomatensaus op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje suiker. Snij de basilicum fijn en roer op het laatst door de saus.
  8. 8. Serveer met de pasta, Parmezaan en de salade.
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren veldsla, rode ui en rucola nodig deze week.