Skip to main content

Spaghetti met katenspek, pesto, cherrytomaatjes, prei, paprika en overjarige kaas

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 50 gram overjarige kaas
  • 40 gram basilicum
  • 300 gram spaghetti
  • 240 gram katenspek
  • 1 sjalot
  • 2 stuks prei
  • 1 gele paprika
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • naar smaak kropsla (optioneel)

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  2. Rasp de overjarige kaas. Hak de knoflook fijn. Pureer de basilicum (incl. steeltjes), olijfolie extra vierge, helft van de kaas en helft van knoflook met behulp van een staafmixer of hakmolen tot een pesto. Breng op smaak met peper en wat citroensap.
  3. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing*. Bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht. Roer de pesto door de spaghetti, indien nodig met wat kookvocht.
  4. Snij intussen de katenspek in reepjes (formaat spekreepjes) en bak in een beetje olie in een koekenpan bruin.
  5. Snipper de sjalot. Snij de prei in ringen en was goed. Snij de paprika in reepjes.
  6. Haal de katenspek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier (laat het bakvet zitten!). Fruit de sjalot in het bakvet en voeg na een minuutje de prei, paprika en andere helft van de knoflook toe. Bak mee tot de prei wat zachter is.
  7. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg op het laatst bij de groenten en bak kort mee totdat ze net wat zachter zijn geworden. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  8. Serveer de spaghetti met de paprika, prei, cherrytomaat en katenspek. Garneer op het bord met de rest van de kaas.
  9. Je kan eventueel wat spaghetti apart houden en grote eters wat extra geven. Wij hadden genoeg aan 200 gram (bij 4p) pasta. Net wat je lekker vindt!