Skip to main content

Spaghetti met kokkels, snijbiet en een tomatensalade

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram kokkels
  • 1 rode peper
  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram gemengde cherry tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gram snijbiet

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of ze gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
  2. Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Snij de rode peper in de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes.
  3. Breng ca. 3 liter water met een flinke snuf zout in een grote pan met deksel aan de kook. Doe de spaghetti erin en schep hem even om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de pasta al dente en giet hem af in een vergiet. Doe een scheutje olijfolie erover zodat het niet gaat plakken en hou warm onder het deksel.
  4. Snij ondertussen de pasta kookt, de tomaten in dunne plakjes. Drapeer ze op een grote schaal en besprenkel met extra vergine olijfolie, citroen, peper en zout en laat lekker intrekken.
  5. Hak de peterselie grof. Spoel de snijbietbladeren af en snij in repen.
  6. Verhit de olie in een diepe koekenpan of pan met diepe bodem, samen met de knoflook en de rode peper. Voeg de kokkels toe, leg een deksel op de pan en verwarm de kokkels totdat ze openen. Dit duurt ca. 7 minuten. Schep af en toe om. Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien. Doe de peterselie erbij, en voeg dan de spaghetti toe. Voeg zout naar smaak toe en schep goed om, zodat alle spaghetti met een laagje kookvocht bedekt is.
  7. Dien op in diepe borden met de tomatensalade ernaast.
  8. Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
  9. <br>Tips: een scheut witte wijn of pastis bij de kokkels als je ze net in de pan hebt gedaan is ook erg lekker!Hou je van pittig? Laat dan de zaadjes in de rode peper zitten.