Skip to main content

Spaghetti met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus en rucola

Lam, Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 pakjes spaghetti
  • 30 gram koriander
  • 100 gram Nicola aardappelen
  • 100 gram appel
  • 100 gram ui
  • 500 gram lams-kalfsgehakt
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 1 sinaasappel
  • 80 gram rucola

In Huis

  • 2 tl zout
  • 1 tl (witte) peper
  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Hak de koriander fijn. Schil de aardappel en de appel, en pel de ui. Rasp van ieder ca. 100 g (bij 4p) in een vergiet. Duw het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander, een deel van het zout (namelijk 1 tl zout bij 4p), en de (witte) peper door het gehakt. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan, schud af en toe om. Maak intussen de saus.
  2. Halveer de tomaten. Staafmix samen met de geperste knoflook, de rest van de gehakte koriander, het specerijenbakje en de rest van het zout (1 tl bij 4p). Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid en breng aan de kook.
  3. Zet water op voor de spaghetti.
  4. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
  5. Kook de spaghetti in ca 2 min gaar.
  6. Serveer de spaghetti met de saus met balletjes en een plukje rucola.
  7. Goed om te weten: in het specerijenbakje zit 1 tl gemalen kardemom en 1 tl kurkumapoeder.
  8. Het gehakt is gekruid met baharatkruiden.
  9. Duurt het te lang? Geef de kinderen vast een appeltje.