Spaghetti met mosselen en tomaten-venkelsalade

Vis

  • Totale tijd 40 minuten
Romanesco met varkenslapjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2000 gram mosselen
  • 2 stuks venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks rode peper
  • 4 el peterselie

In Huis

  • 400 gram spaghetti
  • naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
  • 3 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 stuks (vis)bouillon blokje
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de mosselen onder koud, stromend water schoon. Controleer of alle mosselen gesloten zijn en gooi kapotte mosselen weg. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
  2. Zet ruim water op voor de spaghetti. Kook gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Snij de helft van de venkel in kleine stukjes en de andere helft in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op een grote schaal. Snij de tomaatjes in vieren en leg erbij. Besprenkel met citroensap en zet weg.
  4. Snipper de sjalot, snij de bleekselderij in halve maantjes. Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Snij de rode peper in stukjes, laat de zaadjes (deels) zitten als je van extra pittig houdt. Hak de peterselie grof.
  5. Verhit de olie in een diepe koekenpan of wok. Fruit de sjalot enkele minuten op laag vuur. Voeg de stukjes venkel en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee tot deze beetgaar zijn. Voeg dan knoflook en rode peper toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg een paar scheutjes witte wijn toe (voor de liefhebber; anders wat water) en roer een paar keer om.
  6. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en wacht tot de mosselen openen. Dit duurt ca. 7 minuten. Schep af en toe om. Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien. Meng de peterselie en spaghetti bij de mosselen en voeg zout naar smaak toe.
  7. Maak de tomaten-venkelsalade af met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
  8. Dien de spaghetti op in diepe borden met de salade ernaast.