Skip to main content

Spaghetti met mosselen en tomaten-venkelsalade

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2000 g Mosselen
  • 400 g Spaghetti
  • 2 stuk(s) Venkelknol
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 4 stuk(s) Gemengde tomaten
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • naar smaak Citroensap
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Bladpeterselie

In Huis

  • scheutje(s) Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • blokje(s) Visbouillon
  • optioneel Witte wijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker peterselie en sjalot nodig deze week.
  2. 1. Spoel de mosselen onder koud, stromend water schoon. Controleer of alle mosselen gesloten zijn en gooi kapotte mosselen weg. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
  3. 2. Zet water op voor de pasta. Kook gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 3. Snij de helft van de venkel in kleine stukjes en de andere helft in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op een grote schaal. Snij de tomaten in dunne plakjes en leg erbij. Besprenkel met citroensap en zet weg.
  5. 4. Snipper de sjalot, snij de bleekselderij in stukjes. Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Snij de rode peper in stukjes, laat de zaadjes (deels) zitten als je van extra pittig houdt. Hak de peterselie grof.
  6. 5. Verhit de olie in een diepe koekenpan of wok. Fruit de sjalot enkele minuten op laag vuur. Voeg de stukjes venkel en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee tot beetgaar. Voeg dan knoflook en rode peper toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg een paar scheutjes witte wijn toe (voor de liefhebber; anders wat water) en roer een paar keer om.
  7. 6. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en wacht tot de mosselen openen. Dit duurt ca. 7 minuten. Schep af en toe om. Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien. Meng de peterselie en spaghetti bij de mosselen en voeg zout naar smaak toe.
  8. 7. Maak de tomaten-venkelsalade af met extra vergine olie, peper en zout.
  9. 8. Dien de spaghetti op in diepe borden met de salade ernaast.
  10. <br>Tip: Hou je van pittig? Laat dan de zaadjes in de rode peper zitten.