Skip to main content

Spaghetti met tomaten-mozzarellasaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 takje(s) Oregano
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 3 takjes Basilicum
  • 500 gram Verse spaghetti

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 mespunt Chilivlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
  2. Pers de knoflook erboven uit en bak 30 sec.
  3. Voeg de gepelde tomaten, chilivlokken, oregano en de helft van de basilicum toe.
  4. Laat 15 min koken tot een mooie tomatensaus.
  5. Roer de saus door een roerzeef en doe terug in de pan.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  8. Trek grote stukken van de mozzarella en leg in de saus.
  9. Laat op laag vuur nog ca 8 min zachtjes koken tot de mozzarella-stukken zacht zijn geworden maar nog wel als stukken te herkennen zijn.
  10. Bestrooi de tomatensaus met de rest van de basilicum en serveer met de spaghetti.