Spaghetti met umambibom vegan ragúsaus

Vegan

  • Totale tijd minuten
Spaghetti met umambibom vegan ragusaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 0 gram peen
  • 1 el rozemarijnnaaldjes gehakt
  • 1 bakje Ragúspecerijen
  • 400 gram PLNT gehakt rul
  • 200 gram tomatenpuree
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram spinazie
  • 1 stuks komkommer
  • 2 el peterselie (gehakt)
  • 6 el kappertjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 300 ml water
  • simpele vinaigrette naar smaak
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • klont vegan boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime (!) pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Verhit olie in een grote afdekbare wok- of braadpan. Snipper de ui en fruit in de olie. Schil de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak een paar minuten.
  3. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe samen met het bakje specerijen als de ui wat gebruind is. Voeg ook het rulle vegan gehakt toe. Schep een paar keer om. Maak ruimte in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Bak een paar minuten zodat het zuurtje er wat af gaat.
  4. Kook de spaghetti in ruim kokend water in 9 minuten al dente (zie tip én bewaar wat kookvocht bij het afgieten). Roer in het begin om plakken te voorkomen.
  5. Schep de gebakken tomatenpuree door de rest en blus af met de balsamicoazijn. Verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg het water toe. Dek af en laat een paar minuutjes pruttelen.
  6. Halveer intussen de tomaatjes en voeg toe. Ze hoeven niet helemaal stuk te koken.
  7. Maak en simpele salade van een handje spinazie p.p., de komkommer naar wens gesneden en een vinaigrette van bijv. (bij 4p) 4 el olie, 2 el balsamico azijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Roer de kappertjes, de ketjap asin (of sojasaus) en een klontje vegan boter door de ragú. Voeg indien nodig nog wat pasta kookvocht toe. Laat nog even staan.
  10. Meng de spaghetti door de ragúsaus en garneer met de peterselie.
  11. Goed om te weten: In het bakje ragúspecerijen zit (bij 4p): 2 tl korianderpoeder, 2 tl venkelzaad en 2 tl komijnpoeder, 1 tl gedroogde tijm. Bij 2p de helft.
  12. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.