Skip to main content

Spaghetti met verse pesto, tomaten en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 30 g Pijnboompitten
  • 1 bos(sen) Basilicum
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl Citroensap
  • 400 g Spaghetti
  • 2 bol(len) Buffelmozzarella
  • 8 stuk(s) (Roze) tomaten

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 100 ml Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. 2. Ga de pesto maken. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan, blijf erbij zodat ze niet verbranden. Hak de knoflook grof. Neem een groot deel van de basilicum en haal de blaadjes eraf, zodat je ongeveer 40 gram (bij 4p) basilicumblaadjes hebt. Doe samen met de Parmezaanse kaas (in stukjes gesneden), de knoflook en de pijnboompitten in een blender en maal fijn. Voeg het citroensap toe en de olijfolie en meng nog even goed door elkaar. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  3. 5. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en hou warm met een klein scheutje olijfolie erdoor tegen het plakken.
  4. 6. Snij de mozzarella in hele of halve plakjes. Snij de tomaten in plakjes en leg op een groot bord. Leg op elke plak tomaat een stukje mozzarella. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout uit de molen. Leg op elke tomaat een basilicumblaadje.
  5. 7. Meng de pesto samen met nog wat olie en peper en zout door de spaghetti en serveer meteen met de tomaten en mozzarella.
  6. <br>Let op: Je hebt twee keer Parmezaanse kaas en citroen nodig deze week.