Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spaghetti puttanesca met met geroosterde bloemkool

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Spaghetti puttanesca met met geroosterde bloemkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 3 el kappertjes
  • 1 bakje kalamata olijven

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 tl gedroogde oregano (optioneel)
  • 300 gram (volkoren) spaghetti
  • 15 gram peterselie
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Zet een grote pan water met zout op voor de spaghetti.
  4. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg wat zout toe. Schil de peen snij in kleine blokjes van 0,5 cm, bak mee. Hak de knoflook fijn en de kappertjes en olijven grof, bak even mee.
  5. Voeg de passata en gedroogde oregano (als je dat in huis hebt) toe. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat minimaal 10 minuten pruttelen, maar liefst langer als je de tijd hebt. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje chilivlokjes.
  6. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer in het begin om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Meng de spaghetti met de saus en eventueel een scheut kookvocht voor betere binding. Besprenkel de bloemkool met wat olijfolie extra vierge en serveer met de spaghetti. Strooi de peterselie over de spaghetti.