Spaghetti puttanesca met met geroosterde bloemkool en waterkersolie

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Spaghetti puttanesca met met geroosterde bloemkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 3 el kappertjes
  • 1 bakje kalamata olijven
  • 500 ml tomatenpassata
  • 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
  • 50 gram waterkers
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano (optioneel)
  • 60 ml (milde) olie
  • kneepje citroensap uit een flesje
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Zet een grote pan water met zout op voor de spaghetti.
  4. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg wat zout toe. Schil de peen snij in kleine blokjes van 0,5 cm, bak mee. Hak de knoflook fijn en de kappertjes en olijven grof, bak even mee.
  5. Voeg de passata en gedroogde oregano (als je dat in huis hebt) toe. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat minimaal 10 minuten pruttelen, maar liefst langer als je de tijd hebt. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje chilivlokjes.
  6. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  7. Doe de waterkers incl. steeltjes en (milde) olie in het bakje van de staafmixer of keukenmachine en mix tot een egale dressing. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Meng de spaghetti met de saus en eventueel een scheut kookvocht voor betere binding. Besprenkel de waterkersolie royaal over de bloemkool en serveer met de spaghetti. Strooi de peterselie over de spaghetti.
  10. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.